Basisscholen hebben niet eerder zo veel aanvragen gedaan bij het Jeugdeducatiefonds als in het laatste kwartaal van vorig jaar. Daarbij ging het om eerste levensbehoeften zoals eten, onderbroeken en winterjassen, meldt het fonds.

Dit is opnieuw een signaal dat in onze samenleving nood is en behoefte bestaat aan eerste levensbehoeften zoals jassen.
De actie warme jassen voorziet in die behoefte. De actie richt zich niet uitsluitend op jeugd en scholen. De actie wordt breed ingezet zodat het ten goede komt aan alle inwoners van Deventer.

Warme jassen Deventer

Het concept is eenvoudig: mensen die een warme jas ( sjawl, muts of handschoenen) over hebben komen deze, op een nog nader te bepalen plaats, brengen. Mensen die en jas (muts, sjawl, handschoenen) nodig hebben kunnen deze daar gratis afhalen

Resultaten in andere plaatsen

De actie was in 2022 in Winterswijk een groot succes. Daar zijn 719 jassen gebracht en 674 jassen gehaald. Ook in Aalten, Borculo en Dinxperlo liepen ‘warme jassen’ projecten.

Gezocht deellocaties en vrijwilligers

De ervaring leert dat de maand november de beste periode is om warme jassen actie te doen. We zoeken openbare plekken (zicht locatie) waar de jassen overdekt uitgestald kunnen worden. Mensen kunnen daar halen en brengen. Liefst wat gespreid over de stad. Daarnaast een aantal vrijwilligers per deellocatie die zorgen dat de uitdeelpunten netjes blijven.

Wil je bijdragen meld je dan aan via het contactformulier op deze site.