Hoewel de welvaart in Nederland nog steeds hoog is, wordt armoede een steeds groter probleem. Gezinnen worstelen om hun rekening te betalen, en sommige mensen hebben moeite om zichzelf en hun dierbaren warm te houden tijdens de koude winter. Dit heeft impact op veel gezinnen.

Warme jassen Deventer

Door middel van de actie “Warme Jassen” bieden we directe hulp aan degenen die het meest kwetsbaar zijn. De opzet van “Warme Jassen” is eenvoudig. Mensen die een, nog in goede staat verkerende, winterjas over hebben kunnen die jas in de periode van 1 november tot en met 30 november doneren. Dat kan door de jas op te hangen bij de Botermarkt aan de Kleine Poot te Deventer, bij de opslagruimte van Woon- en Zorglocatie Overkempe, Koekoeksweg 100 in Olst of bij de kantine van de Wijhese Zwemclub, Zandhuisweg 6 in Wijhe.

Mensen die een winterjas nodig hebben maar onvoldoende geld hebben om er één te kopen, kunnen bij deze locaties gratis een warme jas uitzoeken.

Samen maken we verschil

Als we allemaal een steentje bijdragen kunnen we samen het verschil maken en ervoor zorgen dat iedereen een warme jas heeft tijdens de wintermaanden.

We zoeken nog een een aantal vrijwilligers per deellocatie die zorgen dat de uitdeelpunten netjes blijven.

Meer informatie is te vinden op https://www.facebook.com/caritaslebuinusparochie