Sape

Sape Braaksma
(voorzitter)
   

Henk-Jan

Henk-Jan Gosseling
(secretaris)
Vader van vier dochters. Was jarenlang ziekenhuisdirecteur. Sinds zijn pensionering in 2000 is hij als bestuurder onder meer betrokken bij het het Meester Geertshuis. Sape is lid van de protestantse gemeente Deventer.
      
Studeerde theologie (en ook economie) aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Werkte aan de universiteit, en daarna vele jaren bij de protestantse diaconie in Amsterdam Zuidoost. Sinds 2012 diaconaal werker in Deventer. Is daarnaast actief als docent godsdienst in het openbaar onderwijs.

Aagje

Aagje Papineau Salm
(algemeen bestuurslid)
    

Laetitia

Laetitia van der Lans
(bestuurslid - communicatie)
Geboren op Texel. Na medicijnenstudie vele jaren werkzaam geweest in ontwikkelings-samenwerking, met name op het terrein van gezondheidszorg en AIDS-bestrijding. Sinds vijf jaar voorzitter van de diaconie van de Protestantse Gemeente Colmschate/Schalkhaar (PGCS). Betrokken bij veel diaconale projecten in Deventer en omstreken, zoals het Meester Geerts Huis. Tevens voorzitter van de Raad van Kerken in Deventer.
 
 
Studeerde theologie aan de Katholieke Theologische Universiteit Amsterdam. Was werkzaam op de afdeling Godsdienst van de KRO-RKK, later communicatie-adviseur van de Heilige Lebuinusparochie en woordvoerder van bisschop De Korte. In 2008 richtte zij samen met haar man een bureau voor geloofscommunicatie op, De Zalige Zalm. Van daaruit helpen zij kerken om hun communicatie te verbeteren.
Foto's Wil Kanis

 

 

 

Actueel

  • Verslag van Diaconaal Café 26 juni

    Verslag van Diaconaal Café 26 juni

    31-08-2017

    Het diaconaal café vindt plaats in de Oase, het gebouw van de Filadelfiagemeente in de Rivierenwijk. De avond heeft als thema “Krachten bundelen tegen armoede”, en dominee Sander van ’t Zand is uitgenodigd om zijn licht hierover te laten schijnen. S ...

    Lees verder
Meer actueel...

Deelnemende kerken en organisaties